АНДРИЋГРАД: ЗАВРШЕНА ЧЕТВРТА ЉЕТЊА ШКОЛА „АКАДЕМИЈА АНДРИЋ“

15. септембра 2017.

IMG_1002

Додјелом сертификата студентима завршена је четврта љетња школа „Академија Андрић“, коју су организовали Одјељење за књижевност и Одјељење за оријенталистику Андрићевог института. Овогодишњу љетњу школу, чија је тема била „Иво Андрић у нашем времену“, похађао је 41 студент са универзитета у Републици Српској и Републици Србији

Пет дана полазници школе имали су прилику да слушају предавања еминентних предавача који су се са различитих аспеката бавили Ивом Андрићем, његовим ликом и књижевним дјелом, да учествују у дискусији и да размјењују искуства. Предавачи су били: проф. др Александра Вранеш, проф. др Јован Делић, проф. др Љиљана Марковић, проф. др Предраг Петровић, проф. др Александар Јерков, проф. др Светлана Шеатовић и проф. др Биљана Дојчиновић.

IMG_1071

Проф. др Александра Вранеш, руководилац Одјељења за књижевност Андрићевог института, одржала је и радионицу на којој су студенти имали прилику да науче основе лектуре и коректуре и технике академског писања, да се упознају са стиловима библиографског цитирања и да се упознају са личним Андрићевим фондом у дигиталном облику.

IMG_1008

Током трајања љетње школе, студентима је на располагању била Библиотека Андрићевог института, као место на којем су могли да продубе своја истраживања и да проведу вријеме између предавања. Кроз организовану посјету установама културе у Вишеграду, студенти су посјетили на Дрини ћуприју, учионицу Иве Андрића и Градску галерију.

Scroll to Top