Отворена Трећа летња школа Академија „Андрић“

16. септембра 2016.

img_49421

У Андрићевом институту у Андрићграду у организацији Одељења за књижевности и Одељења за оријенталистику отпочела је Трећа летња школа Академија „Андрић“. Тема овогодишње школе је „Култура сећања“.

Трећу летњу школу отворила је проф. др Александра Вранеш, руководилац Одељења за књижевност, пожелевши студентима добродошлицу у Андрићград, место које идејом о своме постојању већ неколико година успешно негује културу сећања. Проф. Вранеш одржала је неколико предавања током којих је истакла значај писане речи у очувању и неговању културе сећања и стварања културног идентитета једног народа.

Поподневна секција летње школе настављена је излагањима проф. Љиљане Марковић, руководиоца Одељења за оријенталистику Андрићевог института. Излагања проф. Марковић доступна су за преузимање на следећем линковима: https://www.dropbox.com/s/j68a9844omf15vn/Markovic-Daisensei.zip?dl=0 , https://www.dropbox.com/s/j68a9844omf15vn/Markovic-Daisensei.zip?dl=0

Овогодишња летња школа трајаће пет дана, а студенте, поред предавања еминентних професора са универзитета у Републици Српској и Републици Србији, очекују и дискусионе трибине, пројекције филмова, обилазак Андрићграда и друге активности.

Scroll to Top