Тродневни научни скуп у Андрићевом институту у оквиру 48. Скупа слависта

5. септембра 2018.

Andrićev institut cover

На Филолошком факултету у Београду се од 1. до 21. септембра 2018. одржава традиционални 48. Скуп слависта (семинар српског језика, књижевности и културе) у организацији Међународног славистичког центра  који окупља најбоље студене славистике из цијелог свијета, који изучавају српски језик на својим матичним факултетима. У оквиру овог тронедељног семинара млади слависти боравиће у Андрићграду у периоду од 7. до 9. септембра, гдје ће у Андрићевом институту присуствовати научном скупу под називом Српски језик у настави у иностранству – као матерњи, као наследни и као страни.

Међународни славистички центар (МСЦ) на Филолошком факултету у Београду је најстарија институција ове врсте у словенском свијету. Циљ МСЦ-а је да подстиче и помаже учење и усавршавање српског језика на страним универзитетима, филолошког и других хуманистичких усмјерења, као и проучавање наше књижевне и културне баштине уопште. У  остваривању тог циља Центар посебну пажњу посвећује институцијама у свијуету које се баве језиком, књижевношћу и културом српског народа, те низом својих активности повезује славистичке катедре страних универзитета са дјелатношћу слависта у нашој земљи.

На Семинару учествују најбољи студенти из 20-ак земаља: Аустрије, Бјелорусије, Бугарске, Велике Британије, Италије, Јапана, Кине, Мађарске, Македоније, Њемачке, Пољске, Чешке, Словеније, Словачке, Француске, Русије, Румуније и др.  

Scroll to Top