Почела Љетна школа „Академија Андрић“

22. августа 2015.

IMG_8010[1]

Љетна школа „Академија Андрић“ на којој учествују студенати са универзитета из Србије и Републике Српске је почела у Андрићграду, у организацији Одјељења за књижевност Андрићевог института.

Руководилац Одјељења Александра Вранеш рекла је Срни да је пракса Љетне школе започета прошле године, када је установљена академија, те да је тема овогодишње Љетне школе „Културе у сусрету“.

„Једним краком ми обраћамо пажњу на мултидисциплинарност и интердисциплинарност истраживања, самог живота и прожимања културе књижевности и различитих језика, а другим краком Љетна школа односи се на сусрет хуманистике и технологије и на развијање једне нове научне дисциплине дигиталне хуманистике“, истакла је Вранеш.

Она је додала да су полазници веома заинтересовани, те да је увијек већи број пријављених, од броја студената који могу учествовати, а то показује да студенти препознају квалитет који добијају на овим предавањима.

Вранеш је напоменула да ће Љетна школа наставити са континуитететом, али да је, осим предавања, битно да студенти имају мјесто какво је Андрићев институт у коме се подгријавају и развијају њихова радозналост и истраживачки дар.

Љетна школа „Академија Андрић“ завршава се 25. августа.

Scroll to Top