Промоција зборника Ризничари и памтитељи и Ратна књижевност Републике Српске

7. новембра 2014.

zbornik

Зборници радова Ризничари и памтитељи и Ратна књижевност Републике Српске резултат су вишегодишњих пројеката који су уз помоћ Министарства науке и технологије Републике Српске организовани на Филолошком факултету у Бањалуци и Филозофском факултету на Палама. Поред наставника и сарадника са матичних катедри за Српски језик и књижевност у пројекте су били укључени и еминентни научници са других факултета из Србије и Црне Горе и Канаде.

Зборник Ризничари и памтитељи, како му и сам поднаслов Православна духовност у српској књижевности 20. вијека казује, посвећен је једном скрајнутом феномену савремене српске литературе, његовој православној духовној матрици.

Зборник Ратна књижевност Републике Српске покушај је да се књижевност о Отаџбинском рату правилно вреднује и на тај начин сачува, како од заборава тако од и оних који настоје и настојаће да пониште и униште и само њено постојање.

У организацији Андрићевог института, промоција ће бити одржана у суботу 08. новембра 2014. године, са почетком у 14:00 часова, у малој сали биоскопа „Dolly Bell“.

Говоре:
Проф. др Бранко Летић
Проф. др Ранко Поповић
Проф. др Саша Кнежевић

Scroll to Top