Министар науке и технологије Ален Шеранић посјетио Андрићев институ

20. септембра 2018.

0C0A8853

Министар науке и технологије Ален Шеранић посјетио је данас Андрићев институт у Андрићграду у Вишеграду који дјелује под окриљем овог министарства од 2013. године. Овом приликом министар се непосредно упознао са радом Института и досадашњим постигнутим резултатима научноистраживачког рада у области књижевности, српског језика, историје и филмске умјетности.

Тема разговора били су и планови у даљем раду и учвршћивање сарадње између Института и Министарства науке и технологије, а све у циљу унапређења научноистраживачког и умјетничког рада, као и задржавања младих кадрова у Републици Српској.

0C0A8859

Министар је изразио задовољство великим бројем успјешно организованих међународних научних конференција, семинара и љетњих школа за студенте, истичући важност укључивања младих у научноистраживачки рад гдје имају прилику да слушају и размјењују мишљења са домаћим али и иностраним стручњацима из различитих области. Такође је нагласио да је од велике важности и континуирани рад Галерије „Лубарда“ чијим се дјеловањем његује умјетност и културни живот регије.

Посјета је завршена неформалном шетњом кроз Андрићград током које је министру скренута пажња на идеју и концепт овог културног, научног, административног, умјетничког и туристичког комплекса.