Андрићев институт: Изложба „Уметност и вино“

31. августа 2017.

IMG_9212

У организацији Удружења винара Шумадије, у Галерији Андрићевог института „Лубарда“, 29. јула је свечано отворена изложба умјетничких дјела групе аутора под називом „Уметност и вино“ који су у вину, виновој лози и чокотима пронашли своју инспирацију. Поставку чини 36 дјела реномираних умјетника који су кроз слике, скулптуре, објекте и асемблаже објединили заједничку тему – вино.

Аутор поставке вајар Небојша Савовић Нес је нагласио да су на изложби различите технике, стилови и поетике, али да је вино све окупило, јер су умјетници вијековима били инспирисани вином.

„Изложба има врло висок квалитет захваљујући ауторима. Изложбу прати каталог који обједињује сва три мјеста излагања. То је виноградарева кућа на Опленцу, Галерија „Лубарда“ у Андрићграду и „Бели двор“ на Дедињу“, додао је Савовић.

Учешће у изложби узели су: Сергеј Апарин, Дејан Бабовић, Жарко Вучковић, Божидар Дамјановски, Василије Доловачки, Жељко Ђуровић, Љубомир Лацковић, Александар М. Лукић, Предраг Пеђа Милошевић, Јасна Опавски, Видан Папић, Војислав Радовановић, Слободанка Ракић Шефер, Небојша Савовић Нес, Сања Сремац, Бисенија Терешченко, Предраг Пеђа Тодоровић и Милан Туцовић.

Изложба ове тематике приређује се по трећи пут у Галерији Андрићевог института, а посјетиоци су имали прилику да је погледају до 31. августа.

Scroll to Top