Промоција књиге Драгана Радовића „Зборник докумената ‘Стари Брод’“

25.05.2024

Промоција књиге „Зборник докумената Стари Брод: Страдање Срба током Другог свјетског рата у романијском крају и дијеловима источне Босне“ одржана је 24. маја 2024. године у 19 часова у просторијама Андрићевог института у Андрићграду. За све оне који нису били у могућности да присуствују, доступна је и онлајн форма промоције.

Зборник садржи 306 докумената на 640 страница, укључујући 16 страница прилога у боји, пружајући свеобухватан увид у трагичне догађаје из периода Другог свјетског рата. Промоцију су употпунили угледни говорници: проф. др Милош Ковић, Жељко Вујадиновић и Драган Радовић.

Поред наведених говорника, присутнима се обратио и прослављени редитељ Емир Кустурица, директор Андрићевог института, који је одржао кратко предавање, додатно осветљавајући значај овог зборника и важност очувања сјећања на историјске догађаје које обрађује.

Позивамо све заинтересоване да погледају онлајн форму промоције и допринесу очувању историјског памћења кроз дискусију и размјену мишљења са ауторима и предавачима.