Одржан научни скуп „Актуелна питања морфосинтаксе српскога језика“

18.10.2022

У Андрићевом институту је од 7. до 9. октобра у организацији Одељења за српски језик одржан научни скуп „Актуелна питања морфосинтаксе српскога језика“. У питању је још један од великих скупова чија је тематика донекле запостављена у научној јавности, а Милош Ковачевић, руководилац Одељења за српски језик, сматра је неизоставном у данашњем времену у ком језик трпи симплификацију на сваком свом пољу. Колико је морфосинтакса важна, у прилог говори и то да ће Андрићев институт следеће године одржати још један научни скуп у оквиру исте теме.

Зборник са овог скупа биће објављен следеће године за Сајам књига, а у међувремену на Јутјубу можете погледати снимак научног скупа и тако стећи увид у сажетке реферата.

Учесници скупа били су: Милош Ковачевић, Михаило Шћепановић, Миланка Бабић, Ана Јањушевић Оливери, Марина Николић, Душка Кликовац, Јасмина Московљевић Поповић, Бојана Вељовић Поповић, Татјана Самарџија, Мијана Кубурић Мацура, Миливој Алановић, Ивана Митић, Тања Русимовић, Илијана Чутура, Јелена Петковић, Тања Илић и Светлана Павић.