Одржан концерт Руске музичке академије „Гнесини“ из Москве

5. октобра 2015.

IMG_8993[1]

У организацији Руског дома из Београда, Андрићграда и Андрићевог института, у суботу 03.10.2015. одржан је концерт студената и професора Руске музичке академије „Гнесини“ из Москве у великој сали биоскопа „Доли Бел“.

У првом дијелу концерта су наступили најталентованији студенти академије која постоји још од 1895. године и једна је од најпрестижнијих музичких академија у Русији. Они су се публици представили извођењем класичних дјела Ф. Шопена, Ф. Пуленка, А. Бородина и Ђ. Перголезија, потом руске народне музике и џез композиција.

У завршном дијелу концерта је наступио један од најистакнутијих умјетника Руске Федерације, проректор „Гнесини“ академије, проф. Алексеј Кошванец. Након њега публици се представила професор соло певања, доц. Екатерина Стародубровскаја, извођењем различитих оперских дјела.

Наступ Академије „Гнесини“ је резултат споразума из области културе, науке и умјетности који је потписан између Руског дома у Београду и Андрићевог института. Чланови Академије су се захвалили организаторима на добродошлици и изразили жељу за поновним наступом у Андрићграду.

Scroll to Top