Одржана промоција књига

30. септембра 2015.

Андрићград - додјела признања

Награђена књига представља ратну дневну прозу сликара Миодрага Петровића, који је као припадник војске Краљевине Србије за вријеме Првог свјетског рата водио дневник, биљежио запажања у облику малих прича и илустровао их цртежима и сликама.

На 28. Међународном сајму књига у Москви, који је одржан од 02.09. до 06.09.2015. године, Андрићев институт је добио признање за књигу „Sidi Abdallah: Ратни дневник Миодрага В. Петровића“. Признање је додјелио Руски књижевни савез. Књигу је приредила проф. др Александра Вранеш, а превела Ана Ростокина. У признању се истиче да је књига јединствена по својој садржини и дизајну, и да је интересантна не само историчарима, већ и свима онима које занимају руско-српски односи, историја и живот наших земаља и народа данас.

О уџбеничком комплету за учење јапанског језика „Корак по корак“ говориле су аутори, проф.др Љиљанљ Маековић и проф.др Дивна Тричковић., које су током презентације истакле да им је циљ био да учење јапанског језика олакшају. Уџбеници обилују бројним вјежбањима и питањима, што је резултирало да изгледају интерактивно, модерно и динамично.

Scroll to Top