Оснивање међународног научног историјског часописа

27. јануара 2014.

Institut-sala

Међународни научни одбор Одјељења за историју Андрићевог института за обиљежавање 100 година од почетка Првог свјетског рата на дводневној сједници у Андићграду дефинисао је теме и садржаје сљедећих бројева Историјских свезака, које ће излазити сваког мјесеца, те донио одлуку о оснивању међународног научног историјског часописа.Основна тема друге сједнице била је детаљна разрада програма обиљежавања 100 година од почетка Првог свјетског рата.

Осим предвиђених научних, умјетничких и документарних садржаја, програмом је предвиђена и богата издавачка дјелатност, наводи се у саопштењу из Одјељење за историју Андрићевог института у Андрићграду.

На почетку сједнице Одбора одата је пошта недавно преминулом директору Одјељења за историју Андрићевог института и члану Одбора Мирославу Јовановићу.

У раду сједнице, којом је предсједавао предсједник Одбора и директор Андрићевог института Емир Кустурица, учествовали су чланови Одбора: Олег Ајрапетов, Светозар Рајак, Мирослав Перишић, Перо Симић и Иван Обрадовић.

Међународни научни одбор Одјељења за историју Андрићевог института формиран је 1. децембра прошле године, када је и дефинисан програм обиљежавања 100 година од почетка Првог свјетског рата.

Основни приступ обиљежавању ове значајне годишњице биће усмјерен ка свеобухватном сагледавању узрока Првог свјетског рата, његовог тока и посљедица.

СРНА

Scroll to Top