ПИСМО ЗАХВАЛНОСТИ

29. септембра 2017.

IMG_1008

Уважени Организатори Летње школе Андрићград,

Веома поштовани директоре Емире Кустурице,

Поштоване и драге професорке Александра Вранеш и Љиљана Марковић,

У своје име, али и у име свих колега – студената основних студија, мастера, докторанада, једном речи: учесника овогодишње Летње школе Андрићград, – исказујем, најпре, велику захвалност што сте нам омогућили да се нађемо заједно са свима вама и другим професорима у прелепом природном и духовном амбијенту. Исказујем, потом, дивљење према читавој организацији наставних и ненаставних активности, и то у оној мери у којој су се – готово беспрекорно – одвијала предавања, не само као размена знања, већ и као размена идеја уопште – инспирисаних српском историјом, традицијом, материјалном и духовном културом, посебно књижевном, и посебно нашим великаном уметничке речи Ивом Андрићем.

Уз то, гостопримство, срдачност и ентузијазам наших домаћина – допринели су утиску о изванредном успеху у организацији Школе, а према научним продорима у уметничку реч великог српског писца Иве Андрића – предавања наших професора подигла су ниво сазнања о Андрићевој поетици на завидан теоријско-методолошки, као и књижевно-историјски и критички ниво.

На крају, жеља нам је свима срести се поново на истом месту, са истим намерама и стремљењима. Жеља нам је да Летња школа Андрићград и даље живи својим филолошко-уметничким животом, и да се и нове генерације полазника интелектуално и духовно напајају теоријским знањима и истраживачким умећима.

 

Ивана Јовановић,

докторанд на Филолошком факултету Универзитета у Београду

У Крушевцу, 27. IX 2017.

Scroll to Top