Промовисана књига „Међународно комуницирање у информационом друштву“

4. априла 2015.

Medjunarodno komuniciranje

У Андрићевом институту у Андрићграду промовисана је књига „Међународно комуницирање у информационом друштву“, чији су аутори Мирољуб Радојковић, Бранимир Стојковић и Александар Врањеш.

Један од аутора, професор на Факултету политичких наука у Београду, Бранимир Стојковић рекао је да књига покушава да повеже два историјски прилично одвојена сегмента – свијета медија и комуницирања.

Он је истакао да међународно комуницирање има веома дугу историју, а односи се на комуницирање између држава које у посљедњем вијеку користе и медије.

Стојковић је указао на појаву глобалног комуницирања, али је истакао да се ни у томе државе не сналазе најбоље.

„Често се говори да је интернет слободан медиј. То и није сасвим тачно што ми у књизи и показујемо“, закључио је Стојковић.

Главни уредник издавачке куће „Клио“ Зоран Хамовић каже да је ријеч о новој, интересантној, свјежој теми која заокупља не само науку, већ и професионалце у области медијског дјеловања.

„Једна од првих жртава у медијској комуникацији јесте медијски суверенитет. Све оно на чему се у протеклом периоду инсистирало, на заштити националних граница, пољуљано је доласком интернета и у овом тренутку поремећена је доминација неких од традиционалних медија, па и књиге“, појашњава Хамовић.

Издавач књиге „Међународно комуницирање у информационом друштву“ је издавачка кућа „Клио“ и Радио-телевизија Србије.

Срна

Scroll to Top