Завршена Љетна школа Академије „Андрић“

21. септембра 2016.

img_50901

У организацији Одјељења за књижевност и Одјељења за оријенталистику Андрићевог института у Андрићграду, завршена је Љетна школа Академије „Андрић“, на којој су учествовали студенти из Републике Српске и Србије.

Тема овогодишње школе је „Култура сјећања“, у оквиру које су студенти припремили излагање из области књижевности и филмског или документарног стваралаштва.

Професор Миливој Ненин са Универзитета у Новом Саду рекао је да трећу годину долази на ову академију.

„Различита предавања су била, а ове године сам говорио о заборављеном `Недељнику`, које је уређивао Милош Црњански“, додао је Ненин.

Он је истакао да је веома значајно да се одржавају ове љетне школе јер студенти долазе са различитих страна и имају прилику да упознају колеге и професоре и науче нешто ново.

Студент Филолошког факултета у Београду Предраг Јеленковић рекао је да су предавања на овој школи била веома добра и да су искуства са предавања позитивна.

„Тема ове школе је интересантна, јер студирам турски језик и књижевност. На предавању сам говорио о Мехмед паши Соколовићу, јер ме то повезало са културом сјећања“, додао је Јеленковић.

Он је нагласио да је у овој школи сарадња савршена са професорима и колегама који су имали различите теме на предавањима.

Јеленковић је рекао да Андрићград спаја више култура и нација и да је то мјесто на којем су сви добродошли.

Студенти су, поред предавања еминентних професора са универзитета у Републици Српској и Србији, имали прилику да, учествовањем у дискусионим трибинама размијене своја досадашња искуства у истраживачком раду и да уживају у пројекцијама филмова, обиласку Андрићграда и Вишеграда и другим активностима.

СРНА

Scroll to Top