Одржана сједница управног одбора Андрићевог института

22. новембра 2013.

Upravni-odbor-Andricevog-instituta

У Андрићграду је, 22. новембра 2013. године, одржана сједица Управног одбора и колегијума Андрићевог института, којом је предсједавао предсједник Управног одбора Матија Бећковић.

Директор Андрићевог института Емир Кустурица рекао је Срни да је сједница Управног одбора одржана на само неколико дана прије свечаног постављања и откривања споменика једном од највећих српских пјесника, црногорском владару Петру Другом Петровићу Његошу у Андрићграду, које је предвиђено за 29. новембар.

Он је нагласио да су на сједници Управног одбора, која је протекла у изузетној атмосфери, сагледани досадашњи резултати у раду Андрићевог института и утврђени планови за наредну годину.

„Очекујем процват културе на овим просторима, којем ће посебан импулс свакако дати Андрићев институт“, истакао је Кустурица.

Андрићев институт отворен је на Видовдан, 28. јуна, тачно двије године након почетка изградње Андрићграда, у присуству највиших званичника из Републике Српске, те представника политичког, културног и јавног живота Српске и Србије, свештенства, дипломатског кора у БиХ и грађана.

Scroll to Top